Backträning

Idag blev det backträning med bästa träningskompisen Fredrik. Träna är inte kul kunde vi konstatera efter andra vändan i den gamla slalombacken bakom ÖSK. Vi tog hela backen 3 gånger och sen halva backen 2 gånger. Det fick räcka. (Jogg dit och hem). Jag behöver verkligen den här typen av träning. Jag är lat av naturen och väljer därför nästan alltid att springa där det är platt när jag är ute själv. Här var det både uppför och fullt med stenar och rötter, dvs sånt jag med mitt flacka ”asfalts-löpsteg” hatar!!!

Backträning gör löparen starkare och snabbare då den förbättrar syreupptagningen och förmågan att tåla mjölksyra. Backarna ger också starka lår/vader och därmed bättre avstamp vilket alltså resulterar i att man blir snabbare även på en platt bana.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *