Måste-äta-jätte-ofta-lasagne

Här kommer ett tidsinställt inlägg så att ni har nåt att läsa medan jag förhoppningsvis befinner mej på jobb i Söderhamn. Dagens middagstips kanske?

Som jag skrivit tidigare så är jag ”periodare” på det mesta här i livet. Just nu äter jag gärna lasagne med zucchini i, det är min favvo. Jag skulle kunna äta det nästan varje dag, men försöker ändå begränsa tillagningen till max en dag i veckan (då räcker det till matlåda till minst en måltid till också). Det ska tydligen vara bra att variera sin kost lite har jag hört?! 😉

Så här gör jag:

En sats köttfärssås på 800 gram köttfärs
Ta t.ex. vitlök, gullök, krossade tomater, tomatpuré, chilipulver, cayenne-/vit-/svartpeppar, oregano och salt.

Vitsås, t.ex. en burk lättkesella, riven ost, 2 ägg, svartpeppar och lite salt.

Skiva zucchini i tunna skivor. Varva dessa med köttfärs och vitsås i en ugnsform. Toppa med vitsåsen plus smulad fetost (ett helt paket). In i ugnen på 225 grader tills den ser klar ut, ca 25 minuter.

Jag har tyvärr ingen fin bild på hur det här ser ut, men gott är det.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *