Dagens pizza


För andra gången den här veckan slängde jag ihop en pizza i kväll. Det blev en skåprensning efter träningen för jag var akut hungrig och orkade inte åka och handla. I onsdags var första gången jag försökte mej på en low carb-pizzadeg och resultatet blev väl sisådär. För mycket ägg tror jag var felet för det smakade lite gummiaktigt och/eller svampigt. Då jag i går råkade trilla över ett liknande recept men med mindre ägg här bestämde jag mej för att prova det (fast en något modifierad version). Lyckat, kan jag konstatera. Vill ni prova min variant så behöver ni:

2 ägg
2,5 dl hasselnötsmjöl
2,5 dl soyamjölk
1 msk fiberhusk
Örtsalt

Blanda alla ingredienser och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 200 grader i 10 min. Höj därefter värmen till 225. Bred på tomatsås (passerade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, salt och pizzakrydda), stekt bacon, grön paprika, fetaost samt riven ost och grädda ca 20 min.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.