Köttfärspaj (low carb)


Gårdagens middag blev en ny bekantskap som jag hittade här. Som vanligt gjorde jag om lite efter vad mitt kylskåp hade att erbjuda och min variant blev så här.

Ingredienser:

2 st mindre zucchini
2/3 av liten kesoburk
1/2 burk lättkesella
4 ägg
salt
peppar
Riven ost till garnering
Kryddstark köttfärssås (på ca 400g färs)

Gör så här:

Riv zucchinin fint med ett rivjärn eller i matberedare och krama ur vätskan. Vispa upp ägg lätt och tillsätt kesella, keso och den rivna zucchinin. Smaka av med salt och peppar.

Täck botten på en ugnsform (ganska stor) med den färdiga köttfärssåsen eller annan önskad fyllning. Häll över zucchiniblandningen, strö över riven ost och grädda i ugnen ca 45 minuter på 175 grader.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.