Lågpulsad?!


Min träningsklocka har ju ett tillhörande pulsband, som jag dock aldrig använt. Anledningen till det är att jag tycker att bandet trycker över bröstet när man springer fort och andas kraftigt. Förr i tiden, för ca 10 år sen då jag sprang mer än nu använde jag alltid pulsband, så det här motståndet jag har nu är mest psykiskt och säkert en vanesak.

Hur som helst satte jag på mig bandet nu, bara för att testa. Stillasittande i soffan har jag en puls på ca 52 och när jag rör mig lite går den upp till 60. Det måste vara ganska lågt va? Förr hade jag dryga 60 i vila.

Bandet tog jag fram för att jag funderar på att använda det lite. Mest för att jag är nyfiken på hur min puls är under träning och när jag gjort en ”kartläggning” över detta så eventuellt att planera träningen till viss del utifrån det. Jag tror att jag ligger lite väl lågt i puls när jag cyklar (jag är ju ganska ovan som cyklist) och det blir därför inte lika bra konditionsträning för mig som löpning, även fast jag kör intervaller eller backe. Som sagt, det ska bli intressant att följa och kanske provar jag en lugn runda på cykel i eftermiddag bara för att testa.

Nu börjar damernas marathon i OS förresten, det ska också bli intressant att följa. En av favoriterna är tydligen 42 år, imponerande!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.