Noterat under dagens marathon


– Isabella Andersson i mål på 2.27 nånting och en 18:e plats. Tiden var ok, men inte placeringen, sa hon själv direkt efteråt.
– Glädjande många damer har förstått att det behövs energi för att hålla för den tuffa och slitiga träning som långdistans innebär, annars kommer stressfrakturer (pga benskörhet) som ett brev på posten. Det kan de göra ändå förståss men undernäring i kombination med hård träning är nog klart överrepresenterat som orsak. Kinesiskan som länge låg i täten i dag såg hälsosam ut med underhudsfett på hela kroppen, men många andra hade lår och rumpa iaf. Jag har svårt för när elitidrottare ser uppenbart ohälsosamma ut men vet naturligtvis att det inte behöver bero på svält utan kan vara genetiskt också.
– Vinnaren från Peking 2008 var då 38 år, nu fyllda 42. I dag räckte hon inte till.
– Dagens vinnare är 24 år, det är ungt inom marathondistansen.
– Det går alldeles utmärkt att skura balkongen samtidigt som man tittar in på TV:n grnom fönstret. Det var så dax nu när hela sommaren snart har gått. Jaja, nu har jag ju fått det gjort iaf.
– Jag är grymt imponerad över dessa damer som kan springa så snabbt i så många kilometrar. Nu vet jag ju hur långa de där 42 000 metrarna verkligen är.
– Tummen upp för italienskan som hängde med i täten ganska länge. Hon njöt verkligen av loppet och vinkade till publiken vid ett flertal tillfällen längs banan.


2 svar till “Noterat under dagens marathon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.