Lax med vitkål


Oh la laa vilken god middag jag gjorde i går kväll. Jag ska länka till receptet sen men ni kan googla Cecilia Folkesson och leta efter hennes lax med vitkål och lime aioli, MUMS! Det framgår inte i hennes recept tror jag men aioli finns från Lallerstedt och på ICA, Coop osv. Ni måste bara prova, det smakar lite asiatiskt, iaf om man tar krossade jordnötter på vitkålen, vilket jag gjorde.

UPPDATERING – här är länken till Cecilias recept och hennes blogg. Som vanligt hade jag inte allt hemma så jag hoppade över frön och hackade jordnötter i stället.

Gör så här:

Strimla vitkål som du sedan steker i kokosolja tillsammans med skivad vitlök snabbt på hög värme. Mot slutet, tillsätt hackade jordnötter. Häll på lite japansk soja och lite lime. Servera med stekt lax och Lallerstedt´s limeaioli.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.