Här kommer äntligen det utlovade receptet på chokladkaka (liknande en sockerkaka med chokladsmak).
Du behöver:
5 ägg
1 dl Stevia strö
50 gram smör
1 krm vaniljpulver
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
60 gram hackad 85 % choklad
riven kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och Stevia strö pösigt och tillsätt vaniljpulvret. Häll ner det smälta smöret samt kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och kakao. Rör ner den hackade chokladen sist. Smöra en avlång ugnsform och strö ner lite riven kokos så att det fäster i smöret. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
3 svar till “Chokladkaka low carb”
Oj oj oj! Va gott det lät, den ska jag göra.. Snart 🙂
Jag hade en halv kaka sparad i frysen. Den "festade" vi upp igår på kvällsfika, mumma!
Kaka! 😀