Lunch


Det bästa med att jobba hemma, som jag gör idag, är att det inte spelar nån roll hur man ser ut. Nä, här hemma har vi ingen klädpolicy utan man får sitta vid datorn i träningskläder och vara oduschad och osminkad – just as i like it!

En annan sak som är bra är att jag är ruggigt mycket mer effektiv här hemma. På kontoret är det lätt till att jag pratar bort mycket tid med kollegor, vilket iof är trevligt, bra och ibland alldeles nödvändigt för att kunna fortsätta med den uppgift man pysslar med, men face it, det går åt mycket tid till att socialisera. Här hemma finns ingen att prata med och då jobbas det på riktigt bra. Jag brukar välja att jobba hemma då jag jobbar med något projekt som kräver min fullständiga uppmärksamhet och tankeförmåga för bra resultat, den vardagliga verksamheten är svårare. För småuppgifter behöver jag ofta kollegor, kopiator, mina pärmar, böcker och annat som finns på jobbet. För Jämställdhetsplanen (dagens jobb) behöver jag bara datorn. Grett!

Nu är det alltså dags för lunch och jag har tagit en paus från jobbandet. Även den blir kortare här hemma än på jobbet, varför jag får mer gjort på kortare tid. Lövley. Därför unnade jag mig träning i morse och började jobba klockan 8 istället för 7, som jag gör annars.

Bra saker med att jobba hemma
– Man får sitta i lugn och ro
– Man får mer gjort på kortare tid
– Lättare att behålla koncentrationen på arbetsuppgiften
– Man får vara klädd hur man vill

Mindre bra saker med att jobba hemma
– Man kan bli distraherad av tankar på att diska, städa, tvätta om man ser att det finns ett behov…
– Man saknar ju ändå de där roliga och trevliga jobbarkompisarna
– Ingen att slänga käft med när man kört fast på en grej och behöver ett break
– Trist att äta lunch ensam…


Ett svar till “Lunch”

  1. Ja jag ska nog också försöka jobba lite hemma i vår. Ibland behöver man få tid, lugn och ro för att sjunka in i saker. Inte alltid fördel att ha trevliga kollegor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.