Korta löpbandsintervaller


Eftersom det snart är jul tänkte jag att det kanske är på plats att skryta upp mannen lite… blink blink blink… Får jag fina klappar av tomten nu?!

Nejdå, men jag tänkte att det kanske kunde vara kul att skriva om hur nån annan än mig själv för en gångs skull. Lars har (tycker jag) utvecklats väldigt mycket som löpare under det senaste året. Förra våren hade jag faktiskt chans att slå honom ibland när vi tränade tillsammans, i varje fall om vi sprang asfalt som ju är min styrka, medan han mer är en terränglöpare. I år har jag aldrig ens varit nära. Han har blivit starkare, snabbare och mer uthållig, men så har han också fått mycket bättre kontinuitet i träningen nu är tidigare.

Vi tränar ganska olika han och jag, eftersom vi har olika förutsättningar och olika behov. Jag kan skriva mer om det kanske i ett annat inlägg, men det jag ville komma till här var upplägget på det intervallpass han körde på löpbandet idag, medan jag fokuserade på helt andra saker. Eller ja, det jag iaf tror att han körde…

Jogging till gymmet

Klassiska intervaller med 1 grads lutning på bandet

10 x 40 sek (3:30)
med 20 sek ståvila mellan varje

2 min gåvila

10 x 30 sek (3:15)
med 30 sek ståvila mellan varje

2 min gåvila

20 x 15 sek (3:00)
med 15 sek gåvila mellan varje

Jogging hem

Snabb i PUMA-tights, linne Sweet, pannband Björn Däelie & skor ASICS

Flyger fram i 3:15-tempo. Påstår själv att benen är tunga efter gårdagens skidåkning

Fighting-face??????!!!!!! Intervallträning ska kännas i hela kroppen!

Jag blev riktigt sugen själv på intervaller efter att ha fotat de här bilderna, det var ju som ett tag sen jag körde nån kvalitet. Nästa vecka blir det lite hotellboende igen så jag tror jag lägger in nåt pass med intervallöpning i hotellgymmet då faktiskt.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.