Funktionell träning


Träning kan utföras på så många andra sätt än i gymmet. Ute på gården, som idag, är bara ett exempel. Snöskottning tränar rygg och core riktigt bra, men även axlar, armar och flåset får sig en rejäl omgång. Det var första gången i år, så nu förväntar jag mig en stel rygg i morgon…

Vide och jag skottade först hela gården hos mamma före lunch och sedan på eftermiddagen skottade jag vår andra gård. Det var drygt 10 centimeter nysnö, puder dock så den var lätt att få bort.

Vide & jag i vackert vinterlandskap hemma i byn

Hela gården skottad av ingen mindre än mig

I byn där vi växte upp hade de flesta med större gårdar traktor, dock inte vi. Så pappa och jag brukade vara ute på kvällarna och skotta snö (läs: pappa skottade och jag lekte, typ). Ibland fick vi hjälp av min farbror med traktorn också. Då blev det stora snöhögar som var perfekta för snölek. Jag tror att det är minnet av de här kvällarna tillsammans som gör att jag gillar att skotta snö så mycket. Nästan varje gång jag är hemma på vintern så drar jag på mig varma kläder och går ut och skottar, trots att vi idag får hjälp av snälla grannar och släktingar som skottar med traktor, så att mina föräldrar inte behöver.

Jag tycker att det är lite nostalgi att skotta allt själv och jag tycker dessutom att det blir mycket finare med snöskyffel än med traktorskopa. Känslan i kroppen är också skön. Att känna att jag orkar mata på med skyffeln och bara ösa undan snön. Pulsen stiger och armarna pumpar på, men jag orkar!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.