Dagens träning…


…och mitt första pass enligt träningsplanen på jakt mot 3:48 på Stockholm Marathon 2013!

Jag valde att avverka veckans distanspass på löpband samtidigt som jag följde tour de ski och dagens sprinttävling på TV. Det blev ca 10 kilometer löpning plus lite promenad före och efter. Jag avslutade dessutom med några coreövningar på boll.

Mina luftrör har tyvärr varit riktigt rossliga efter fredagens utomhuslöpning. Hosta och slem och tungt att andas i vardagen, dock inga problem att springa lite lugnt. Pulsen helt i normal nivå då jag ju inte är sjuk. Ni som hörde Johan Olsson i intervjun inför loppet i touren i förrgår kan gissa hur jag låter. Han lät som om han druckit whiskey i flera dagar och sa själv också att han hostat och slemmat mycket kvällen innan efter loppet som var då. Precis så låter jag också. Surt och trist att det ska behöva bli så. Nu får jag fundera på om jag ska skippa utomhusträning eller bara försöka springa långsammare. Jag ska också fundera på att medicinera, men behöver nog professionell hjälp i den frågan. Efter konstaterad ansträngningsastma 2003 så valde jag tillsammans med läkare då att inte göra det. Kanske nåt som bör omprövas???! Jag tror även att jag borde göra ett nytt test för att utesluta andra problem.

The black ninja gnuggar bandet på Golds Gym… 😉

Ett tips förresten vid löpning på löpband, som ju annars är förhållandevis lätt i jämförelse med att springa utomhus, är att ställa in bandet på 1 grads lutning för att få lite mer motstånd.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.