Veckans långpass – check!


Medan Petter vann dagens touretapp gnuggade jag veckans långpass (15 kilometer enl plan). Långpassen nu kommer för mig att handla om att bygga pannben, ett mentalt och fysiskt förberedande för att utsätta kroppen för aktivitet under lång tid. Jag håller riktigt lågt tempo och bryter in gåvila en gång i kvarten då jag även äter och dricker. Även det är bara träning, inget egentligt måste.

Eftersom jag lowcarbar behöver jag inte äta under ett lopp för energins skull. Däremot kan jag tendera att få lite krampkänningar i magen när den blir tom så det undviker jag helst. Nån tugga choklad funkar för mig. Det var också det jag åt på maran förra gången. Tillsammans med vatten står jag mig fint på det.

Efteråt fyller jag gärna på med kaffe och massor av mat. Enligt bandet gick dryga 1000 kalorier åt så nu gäller det att äta upp sig 😉


2 svar till “Veckans långpass – check!”

  1. Hej Felicia!
    Jag skulle helst vilja springa ute, men har problem med luftrören. Jag har fått en inflammation pga kylan så nu måste jag ta det lite lugnt och stanna inne. Förra vintern sprang jag nästan alla långpass på löpband, upp till tre timmar som längst. Det går bra om det är nåt att se på TV, eller om man har sambon på bandet bredvid 🙂
    /Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.