Wooop wooop tabatas!


Här ligger jag och dräller efter några omgångar tabata på löpbandet! Det var ju inte alls meningen att jag skulle springa idag, men jag blev liksom så sugen. Jag var så nöjd med mina nya tights (kommer i ett separat inlägg) att jag blev ”tvungen” att åka till gymmet för att köra mina bålövningar som jag inte hann med idag på lunchen. Väl där tänkte jag att några tabator inte skulle skada… 🙂

Jag som annars brukar föredra fredagsmys före fredagsfys (brukar planera in vilodag) körde istället dubbla pass idag!

Passet blev därför såhär:

Uppvärmning 10 min
Promenad/lugn jogg
4 x 10 sek sprint
10 x ”spänstböj” (en knäböj m kraftigt frånskjut, nästan som ett hopp)

Löpbands-tabator med gåvila mellan
1 x 14 km/h = 4:17 min/km
1 x 15 km/h = 4:00 min/km
1 x 16 km/h = 3:45 min/km

Nedvarvning 10 min
Promenad/lugn jogg

Bålstyrka tabator
1 x ryggresning på boll
1 x plankan på boll
1 x crunches (fötterna på boll)
1 x sneda crunches (fötterna på boll)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.