Rör på dig varje dag!


Om du liksom jag är stillasittande stora delar av dagen så läs det här för en extra knuff. Det är en artikel i Östersundsposten om vikten av rörelse för att kropp (och knopp) ska må bra.

Jag tror att om man har småbarn eller ett jobb där man är aktiv så klarar man sina 30 minuter i vardagen och kan träna 2-3 gånger i veckan för optimalt välmående. För mig som varken har barn eller ett rörligt jobb – jag sitter på en kontorsstol (eller i bil/buss/tåg) 8-10 timmar varje dag – och sätter mig dessutom ofta en stund framför datorn direkt efter jobbet också, så måste jag verkligen sköta vardagsmotionen. Punkt. Våra kroppar är gjorda för rörelse. Det är bra att påminna sig själv om det efter en lång dag på kontoret då soffan lockar lite extra.

Innan jag började träna vid jul 2010 så började jag promenera ganska mycket, för hälsans skull (hade apkasst immunförsvar och var småförkyld och trött mest hela tiden). Jag gick till och från jobbet och även en runda på lunchen om det fungerade med jobbet. På så sätt fick jag in ungefär en timmes rörelse måndag-fredag. Nu minns jag inte när jag gick till jobbet sist… Skärpning Sara!!!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.