Dagens lunchlåda – ett inlägg om portionsstorlek


Jag kallades för ”tunnan” på mitt förra jobb eftersom jag gärna åt upp den mat/fika som andra lämnar när de inte orkar äta mer. Smeknamnet passar fortfarande för jag har en tendens att äta tills det tar slut istället för tills jag är mätt. Det gör att jag får ont i magen såklart, eftersom jag glömmer känna efter. Det ställer sällan till problem det här för man anpassar sig ju efter sitt handikapp om man kan kalla det är för det. T.ex. så undviker jag göra lunchlådor innan vi äter middag för då måste jag tänka att jag inte kan ta så många portioner eftersom det måste räcka till lådan.

Sen gör jag oftast min egen matlåda och då lägger jag ju i så mycket som jag vet är lagom för mig, så att jag inte ska behöva ha ont i magen hela eftermiddagen, vilket ju skulle inverka negativt på mitt jobbande.

Igår gjorde Lars min låda, vilket jag var jättetacksam för såklart. Ringde honom till och med innan jag började äta för att tacka för en fin låda. Då säger han att det kanske blev lite mycket?! (Gjort sin egen portionsstorlek istället för min) Äh sa jag, jag kan spara lite till eftermiddagen. Jo tjena! Vem tror ni tryckte hela lådan och nu sitter här med ont i magen… Hahaha


Ett svar till “Dagens lunchlåda – ett inlägg om portionsstorlek”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.