Recept kolbulle (LCHF/low carb)

Favorit i repris! I kväll äter vi middag vid jetskistugan igen. På menyn står kolbulle som är en gammal nordisk rätt, vanlig bland skogshuggare och kolare förr i tiden. Den tillagas över öppen eld. Traditionellt innehåller den mjöl, vatten, salt och fett fläsk.

LCHF-kolbulle som jag lagar över öppen eld

Jag utgår istället från mitt våffelrecept, men gör smeten tunnare och med mer salt:
4 ägg
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1-2 tsk salt
2 dl grädde
1 dl mjölk
1-2 dl vatten
50 gram smält smör
Stek tärnat bacon eller fläsk. Häll sedan på en slev smet och grädda i stekpanna över elden.
(Visited 279 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.