Recept kolbulle (LCHF/low carb)

Favorit i repris! I kväll äter vi middag vid jetskistugan igen. På menyn står kolbulle som är en gammal nordisk rätt, vanlig bland skogshuggare och kolare förr i tiden. Den tillagas över öppen eld. Traditionellt innehåller den mjöl, vatten, salt och fett fläsk.

LCHF-kolbulle som jag lagar över öppen eld

Jag utgår istället från mitt våffelrecept, men gör smeten tunnare och med mer salt:
4 ägg
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1-2 tsk salt
2 dl grädde
1 dl mjölk
1-2 dl vatten
50 gram smält smör
Stek tärnat bacon eller fläsk. Häll sedan på en slev smet och grädda i stekpanna över elden.
(Visited 26 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Anonym 11 juni, 2013 at 17:49

    Gottgottigottgott 🙂 /mamma

    Reply
  2. Anonym 11 juni, 2013 at 17:49

    Gottgottigottgott 🙂 /mamma

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *