Måndagsklubben – det är i kväll det händer!

Vi är ju ett tjejgäng som träffas på måndagskvällar och tränar tillsammans. Vi startade upp förra året och då var vi tre tappra själar. I år har vi satsat på att få fler att hänga på genom att bjuda in till vår facebookgrupp, där coach Ida lägger upp en planering för kommande pass redan under helgen, så att man kan känna efter om man vill vara med. Vi har hittills sprungit backe varierat med plana intervaller varannan vecka. Varje tillfälle inleds med löpskolningsövningar och avslutas med löpstyrka.

I kväll samlas vi uppvärmda och klara i Badhusparken kl 19:00. Upplägget för kvällen är 8 x 60 sekunder med 30 sekunder stå- eller gåvila mellan varje, följt av 3 minuters serievila. Sedan upprepas serien en gång till så att vi totalt kommer att springa 16 intervaller.

Som vanligt får man anpassa fart och antal intervaller efter sin egen form. Det är viktigt att lyssna på sin kropp men också att våga utmana sig själv lite, så att man får hjälp med att våga sig ur sin egen komfortzon. Eftersom vi alla är olika så väljer man själv om man vill delta på allt eller exempelvis springa varannan intervall varvat med gång, eller att köra ett set (8 st) i stället för två.

Om du är tjej och boende i Östersund med omnejd (eller på besök) och gärna vill springa med oss så är du varmt välkommen att höra av dig! Sök upp mig på Facebook eller maila på adressen som står i kolumnen till vänster här på bloggen, så fixar vi det.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *