Varje dag är en ny chans att börja ett nytt liv

Har du tänkt på att varje val som du gör påverkar resten av ditt liv? Det kan låta stort om man tänker så, och kanske så skrämmande att man i stället låter bli att välja. Man ”låter det bli som det blir”. Men att inte välja är också ett val, och vips så har man blivit en passagerare som åker med utan att kunna styra sitt eget liv i den riktning man själv vill.

Men det bästa av allt är att det aldrig är försent. Varje dag, varje timme, varje minut kommer en ny chans att välja riktning. Vi står inför hundratals, tusentals, ja kanske till och med ännu fler valmöjligheter varje dag. Alltifrån färg på strumporna, vad vi ska stoppa i magen, till vilken tid vi ska gå och lägga oss på kvällen. Du väljer så mycket mer än du tror, hela tiden.

Börja idag. Ta små små val i den riktning du vill gå. Öva dig. Tycker du att du blivit trist och grå, ja men välj röda strumpor då! Det behöver inte vara så stort, och du behöver inte ändra på allt på en gång. Tvärtom. De små valen kommer att hjälpa dig hitta rätt. När du har vant dig vid att det är du som väljer, inte bara agerar slentrian utan att tänka, då kommer även de stora besluten att kännas lättare. För du vet att det är ditt liv, och du är trygg med att välja.

Idag är en bra dag för ett första träningspass. Skulle du komma igång igår? Börja ett nytt liv för att det var en ny vecka men sen så blev det inte av? Det är aldrig försent. Du har en ny chans idag. Ut med dig bara. Gör´t! En promenad eller så, det behöver inte vara så avancerat. Jag var på en föreläsning med Kay Pollack en gång, och han sa något i stil med: Idag är den första dagen till början av resten av ditt liv! Vad väljer du idag?

Bilden till trots, så väljer jag idag att inte träna. Jag tar en vilodag. Återhämtning med bra mat och vila är också viktiga val efter två dagar med tävling och hård träning, för att jag som på bilden ska orka köra hårt i gymmet snart igen
(Visited 33 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.