Lyckad nystart – mina bästa hösttips

Nu har de allra flesta börjat jobba igen efter sina sommarsemestrar, barnen är tillbaka i skola och förskola, temperaturen har sjunkit på de flesta håll i landet och mörkret kommer tidigare på kvällarna. Oavsett om du är en sådan som jag som älskar hösten, eller om du håller på att deppa ihop över att sommaren är slut, så kan du ha nytta av några tips för att göra just din höst helt galet bra.

1. Börja med D-vitamintillskott nu när de ljusare timmarna blir färre. Kroppen behöver D-vitamin för att fungera. Utan det blir du trött och deppig. Hur kul låter det? Just det, inget vidare. Jag ska börja med mitt D-vitamin från Holistics. Vi har en burk kvar sedan i våras så nu gäller det bara att få in en rutin igen för när var hur det där pillret ska tas!

2. Skriv ner höstens önskelista. Vad vill eller önskar du av livet nu? Den Viktiga Listan. Du får skriva ner exakt allt. Inget är förbjudet. Även sådant som du inte tror kommer att kunna hända. Att drömma får man alltid göra, och när du vågar skriva ner även dina allra hemligaste drömmar så kommer du snart att upptäcka att du uppnår fler och fler av dem. Självklart får man skriva ner materiella saker som man önskar sig också, det behöver inte bara handla om ”livsdrömmar”.

3. Investera i ett par gummistövlar och ett regnställ. Det behöver inte vara av dyraste sort, men dåligt väder ska inte få hindra dig den här hösten. Det finns så mycket att göra ute under den fina årstiden, som att plocka bär, svamp, vara på jakt, strosa, fiska. Det är bara fantasin som sätter gränser.

4. Var utomhus så mycket som möjligt. Det är lätt hänt att man blir lite ruggig, trött och frusen när hösten kommer krypande och så blir man plötsligt sittande i soffan direkt efter middagen. Men stopp och belägg, rota fram de mysiga halsdukarna, en mössa och stickade vantar till dig själv och barnen, om du nu har sådana, åsså går ni ut. Det behöver inte vara så avancerat. Var ute på gården eller ta en promenad eller cykeltur. Andas in friskluft och koppla av. ”Dum-burken” behöver man inte stirra på varje dag. Du gör både dig själv och barnen en tjänst om ni hoppar över den en eller ett par dagar i veckan. Både kropp och knopp kommer att bli piggare av den friska luften och rörelsen. Investera i ett par gummistövlar och ett regnställ. Det behöver inte vara av dyraste sort, men dåligt väder ska inte få hindra dig den här hösten. Det finns så mycket att göra ute under den fina årstiden, som att plocka bär, svamp, vara på jakt, strosa, fiska. Det är bara fantasin som sätter gränser.

5. Våga prova något nytt! Det kan vara en ny träningsform, lära sig ett nytt språk, nya maträtter eller till och med att byta jobb. Utveckling är positivt och vare sig vi vill eller inte så utvecklas både samhället och vi själva. Våga styra din egen utveckling istället för att bara följa med. Vad är det värsta som kan hända? Att du inte gillar träningsformen eller maträtten. Men du har ändå vunnit genom att våga prova. Nästa gång går det lättare.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *