På miniäventyr till Fettjeåfallet

Strax väster om Klövsjö i Jämtlands län hittar du Fettjeåfallet, som är ett populärt besöksmål för vandrare på sommaren och isklättrare på vintern. Trots det har jag som är född och uppvuxen inte allt för många mil därifrån aldrig sett det vackra fallet. Vi har pratat om det i familjen några gånger, att vi borde gå dit, men det har alltså inte blivit av förrän nu. I söndags packade systeryster, kiddosarna och jag en ryggsäck med fika och körde sedan upp till Klövsjö.

För att ta sig till fallet kör du in och förbi skidanläggningen Klövsjöfjäll, som när jag var liten kallades ”Katrina-backen”. Fortsätt på grusvägen i närmare 5 kilometer så når du en parkering och en skylt mot Fettjeåfallet. Därifrån är det bara att börja knata. Vandringen är inte mer än 2 kilometer lång men stigen blir lite knepigare ju länge upp du kommer – smalare, med mycket sten och en del vatten, så ta på dig stövlar eller kängor. Vandringen går på stigar och två broar över den slingrande Storfettjeån, som har flera mindre fall och vacker natur längs med stigen. Tillslut når du ett vindskydd där du kan duka fram matsäcken och njuta av det stora, glittrande fallet. Vattnet kastar sig 60 meter från toppen. Vid vindskyddet finns även en eldstad, vilket kan vara bra att veta när du ska packa med dig mat, och ett utedass. Ta med eget toalettpapper!

(Visited 26 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.