STRESS

Att stress inte är bra vet vi sedan tidigare. Jag har också skrivit om det ett par gånger att när det kommer till min hälsa så är det just det som jag behöver jobba med. Att hitta en balans mellan gas och broms och kanske framförallt att sluta gasa när det inte behövs. Igår hade jag en sådan där dag då det snurrade väldigt fort. Jag laborerade med vad som kändes ett hundra bollar samtidigt som jag hade ett par möten som jag skulle försöka leda. När jag kom hem från jobbet så hade jag redan bestämt mig. Det skulle inte blir någon träning för mig. Jag hade stressat hela mitt system så mycket mer än jag gör vanliga dagar. Cykelturen hem fick räcka för att rensa huvudet och sedan var det matlagning och soffmys för hela slanten. En aktivitet jag sällan ägnar mig åt, men som passade exemplariskt igår. När det var dags att sova hade jag varvat ner. Läs gärna mer om hur stress påverkar oss hos Ann-Sofie Forsmark och Jessica Clarén. Det är så otroligt viktigt att lyssna på kroppen och hitta det där ”lagom”, som kan vara så svårt. Jag brukar försöka se min hälsa som en helhet med tårtbitar. Där sömn, kost, träning, återhämtning, relationer, arbete och fritid är delar som ska finnas med och fungera. Man behöver inte sköta alla bitarna perfekt, men om man har det lite sämre inom en tårtbit – exempelvis om man går igenom en kris i en relation eller har det tungt på jobbet, så är det viktigt för helhetshälsan att säkerställa statusen inom de andra tårtbitarna.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *