PEPPARKAKSKLADDKAKA

Jag har helt missat att lägga ut receptet på den pepparkakskladdis som jag bakade i söndags. Om du liksom jag älskar pepparkaksdeg så är detta helt klart en kaka som du inte vill missa! Jag kan inte förstå varför jag inte bakat den tidigare! Nästa gång tänker jag testa att servera lingongrädde till, det känns som om det kommer att bli pricken över i:et.

Du behöver:
3 ägg
1 dl sötning (t.ex. ICA sötströ om du vill ha lowcarb, eller socker)
175 gram smör
2,5 dl mandelmjöl
1 msk pepparkakskryddor
2 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 ”pytteliten” nypa salt

Gör såhär:
Dra igång ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna ordentligt och vispa ner i smeten. Häll i smöret sist. Smörj en springform och häll ner smeten. Grädda i ca 12 minuter. Låt stå i kylskåp i några timmar eller över natten. Servera med grädde.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Driven optimist som älskar att jobba, cykla, springa, åka längdskidor och hänga i gäng med familjen!

1 Comment

 1. Hej!

  Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

  http://www.hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

  Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

  För att lägga till din blogg klickar du på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Om du har några frågor, maila mig gärna på info@hittarecept.se.

  Med vänlig hälsning,
  Emilie
  Hittarecept.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.