BEHANDLING PÅBÖRJAD

Under min träningsvila förra veckan så påbörjade jag också behandling för min onda vad. Det verkar som om problemen bottnar i en kombination av ökad träningsdos av löpning inför Tjejmilen och Hässelbyloppet, ihop med några lättare stukningar. Det har gjort att musklerna i vaden har försökt kompensera för svagheter i fotleden. Planen nu är att vila från löpning helt och fullt. Från startläget så ska jag behandlas med nålar hos naprapat och massage hemma. Jag ska dessutom smyga igång med övningar för fötterna för att påbörja uppbyggnaden av stabilitet i fot och fotled. Beroende på hur det känns så ska jag smyga in lätt stretch också framöver, men just nu är området tydligen för irriterat för att klara av det.

Behandlingen med nålar påbörjades i fredags och det var riktigt tufft måste jag säga. Förutom att det gjorde ohyggligt ont under tiden så ska vi inte tala om hur det kändes efteråt. Vaden var blå och stummare än på länge, men det var enligt naprapaten helt enligt plan. Nu vankas en ny omgång om några dagar. Någon löpning är det därför inte tal om alls just nu, men cykel får jag testa om det känns bra och även crosstrainer ska vara helt okej om jag vill utöva konditionsträning. Så kan det gå.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *