STINAS TUNNBRÖD (SPISBRÖD)

Recept på glutenfritt och lowcarb/lchf (om man vill)

När jag var liten brukade vi göra ett tunnbröd till jul, som man steker på spisen. Det är fantastiskt gott och jag kommer ihåg att jag brukade äta det med leverpastej och smörgåsgurka på julafton. Nu har jag modifierat fram ett glutenfritt alternativ som jag varmt kan rekommendera.

Du behöver:
5 dl filmjölk
3 tsk brödkrydda
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
3 msk fiberhusk
3 dl kokosmjöl
(0,5-1 dl sirap eller några msk valfri sötning)
Gör såhär:
Rör ihop hälften av filmjölken med fiberhusken och låt det svälla i några minuter. Rör sedan ner resten i geggan. Dela degen i 10 st klumpar. Kavla ut dem till runda kakor som stekes i torr stekpanna på medelhög värme. Kolla dem noga så att de inte bränns.
(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *