VÄGEN TILLBAKA EFTER SKADAN

Jag är på väg nu, på väg tillbaka. Äntligen känns min vänstra vad helt återhämtad, men det har tagit tid. Jag sprang sista gången den 22 november innan jag faktiskt tog tag i de problem jag haft hela hösten. Sedan tog det ytterligare någon vecka efter att jag startade mitt uppehåll innan jag gick på den första behandlingen, och nästan en månad senare tog jag de första trevande stegen i löparskor igen. Därefter har jag tagit det väldigt försiktigt. I början fick jag jordens träningsvärk efter varje försök att springa, trots att den totala löptiden kunde vara 6 minuter. Men allteftersom tiden har gått, jag har gjort mina rehabövningar och jag har trappat upp väldigt försiktigt, så har vaden svarat otroligt fint. Jag är nu helt smärtfri i den, men i stället är det värdigt märkbart varifrån problemen kom från början. Min svaga fotled (med uttöjda ledband), som jag nu satsar på att stärka med diverse övningar, känns av när jag springer. Jag vet att det inte går att vila sig ur en svaghet, utan att det är träning som gäller, men samtidigt måste jag ligga på rätt sida av gränsen för att inte få upp problemen i vaden eller andra intilliggande ställen igen i kroppens försök att kompensera. Träna. Träna. träna.

Det finns delar i hjärnan som tycker att det är märkligt att utsätta foten för övningar när den är öm eller stel, men samtidigt får jag varje gång ett kvitto på att så snart den blir mjuk och varm så släpper smärtan. Och när jag gör övningarna dagligen så mår foten bäst. Så snart jag slarvar en dag eller två så går utvecklingen bakåt. Jag peppar mig med doktor Ågrens (fotspecialist på Sophiahemmet) ord till Lars när han var som sämst i sina fötter, det går inte att backa sig ur sånt här. Man kan inte vila bort en svaghet. När jag tänker så går allt lite bättre.

Idag utmanade jag ödet och utökade mitt löppass med fem minuters extra spring. Det är som jag skrev tidigare i veckan fortfarande löpning varvat med gång som gäller, och jag vågade mig på 40 gånger 30 sekunder spring med 30 sekunder promenad mellan varje. Med gång före och efter så fick jag ihop 8 kilometer, vilket är det längsta jag har förflyttat mig till fots på länge. Både kropp och knopp är nu glad!

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *