TA VARA PÅ DAGEN


Att det varit både regnigt och kallt en längre tid nu gör ju att man uppskattar de soliga och fina dagarna så mycket mer. Igår fick vi en sådan där otroligt fin sommardag och den spenderades på bästa sätt, utomhus såklart!

För tjugonde gången anordnades multisporttävlingen Cypakutsi i Skålan, ca två mil utanför Åsarna i Jämtland. Namnet kommer från de två första bokstäverna i tävlingens grenar, cykla, paddla, kuta (springa på jämska) och simma. Lars hade egentligen tänkt vara med i år, i den individuella klassen då man kör alla grenar själv. Det finns också en lagklass där man kör stafett. Men av olika anledningar blev det inte så utan vi tog i stället och cyklade dit för att titta på. Strax under 3 mil mätte sträckan från mina föräldrar till tävlingsplatsen, där vi drack kaffe och åt hamburgare i bästa tänkbara väder. Som vanligt var det mycket publik och stämningen var på topp i målområdet. Det fanns en hoppborg och annat kul för barnen samt glass, dricka, kaffe, hamburgare med mera till försäljning. Ett riktigt trevlig arrangemang. Sträckorna är ganska korta så man behöver inte vara superfit för att vara med. Det gör Cypakutsin till ett sådant där härligt lopp som alla kan vara med på, familj, kollegor eller kompisar, det är bara att bilda ett lag och ställa upp. 

När tävlingarna var slut och vi skulle vända hemåt så valde vi att ta en ”extended” tur via Lillsved, Nästeln och Östansjö, så att vi kom bakvägen tillbaka till mina föräldrars hus i Brånan. Det blev riktigt fin grusvägscykling den sista biten och totalt drygt 8 mil in på cykelkontot under hela dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.