DET SOM ÄR GJORT ÄR GJORT


Nu är det mindre än två veckor kvar till Cykelvasan öppet spår, som går av stapeln på fredag nästa vecka. Jag har haft några trista pass på slutet där känslan inte alls har funnits, samtidigt som jag vet längst där inne att jag har gjort mina mil. Jag kommer att klara loppet om inget oförutsett händer. Det är därmed med en känsla av trygghet som jag nu släpper på träningen för att locka fram pigga ben till den ”stora dagen”.

Jag har haft ungefär samma träningsupplägg inför det här som jag har kört inför ett marathon i löpning, dvs att varva kortare pass med inslag av kvalitet, med långa lugna pass. Favoritträningen har helt klart varit de pass jag varit riktigt pigg och kört fartlek tillsammans med L. Vi har varvat lugn körning där vi småsnackar med att köra ryck uppför backar eller flowiga stigslingor. Från noll till hundra typ. Superkul när en är i form men totalt knäckande för cykellusten när en har en dålig dag. Men mest tid har jag lagt på att i min ensamhet samla distans för att känna mig trygg och veta att jag klarar av de dryga nio milen mellan Berga By utanför Sälen och ner till Mora. Det är som meditation för mig. Jag, cykeln och det eviga trampandet. Det går inte alltid så fort men det går framåt. 

Bilder från i lördags då jag hade allt annat än snabba ben. Varken huvud eller kropp svarade så det sista planerade långpasset byttes ut mot en ”upptäcka nya vägar och stigar-runda” på 38 kilometer i lugnt tempo


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.