NYA CYKELSKOR


Förra sommaren la jag ett par tusenlappar på att uppgradera mina gamla spinningskor från slutet på 1990-talet till ett par nya MTB-skor. Det var inte helt lätt att hitta ett par skor i färgsättning, modell och storlek som jag ville ha, och därför blev det i slutändan lite dyrare än jag kanske hade tänkt från början. Jag beställde skorna på nätet och när de kom hem satt de bra på foten. De satt också bra vid cykling, MEN det visade sig senare att jag knappt kan gå i skorna eftersom de är för höga vid mina fotknölar. Behövs det verkligen gå i cykelskor då kan en undra, det är ju cykla en ska göra? Nja, förvisso. Vid teknisk cykling, som inte är min starkaste sida så behöver jag ibland gå över de värsta partierna. Rotig stig, klippor eller riktigt sur myr kan vara svårt att trampa sig igenom, i varje fall för mig. Vid några tillfällen förra sommaren så kom jag hem med stora blåmärken runt fotknölarna när jag hade gått korta sträckor i skorna, och att sätta på sig dem dagen efter var en pina. Det var dock inte värre än att jag höll ut, hade jag kostat på så pass så var det inte direkt så att jag var sugen på att punga ut ännu mer pengar på cykelskor.

Men nu är det nytt år! Jag var fortfarande inte supersugen på att lägga pengar på detta, och i ärlighetens namn hittade jag återigen inga skor som har känts klockrena. Men så när vi var i Stockholm för snart en månad sedan så dök jag på ett par juniorskor på XXL som var på rea. Jag tror att jag slantade upp 449 kronor för dem, eller något i den stilen. Under femhundringen var det i varje fall. Utseendemässigt var de helt okej också. Klappat och klart, jag slog till. Sedan har det inte blivit av att jag satt på clipsen på dem så de har stått hemma i köket och bidat sin tid. Jag menar dyrgriparna funkar ju liksom. Så i söndags gjorde jag slag i saken och skruvade på dem. Någon cykling blev det aldrig av då utan först på måndagskvällen och då äntligen premiär för nypjucksen. De satt fint och nu får vi se vad de går för. Det är klart att materialet känns ju inte alls lika hållbart och stabilt som i dyrskorna från förra året, så vi får se vilka jag väljer att köra i på Vasan. Det ska ju vara lätt cykling där vad jag förstår så då spelar ju ”promenadvänligheten” inte så stor roll. Däremot känns det ju viktigt att skorna håller ihop hela loppet. Jag kommer att trampa med de nya alla pass fram tills dess och fattar beslut på tävlingsdagen.

Juniorcykelskor, märke Diadora, köpta på XXL Sport. Sköna är första intrycket, men slitstyrkan i materialet känns sisådär. Återkommer med mer info när jag kört i dem fler gånger. (Cykel, hjälm och kläder från Specialized – allt köpt till rabatterat pris faktiskt – utom glasögonen som är från Bliz. Älska rea!)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.