IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG


FÖR DET ÄR PAPPAS FÖDELSEDAG, HURRA HURRA HURRA!

Fast det var egentligen inte alls det jag skulle skriva om. Jag skulle ju skriva om cykling. Jag tycker generellt att det blivit för lite av den varan nu ett tag, trots att jag ju faktiskt har cyklat en del även efter Cykelvasan. Jag har till och med köpt mig en ny mtb, har ni hört så spännande?! Fast jag bestämde mig för nästan en och en halv månad sedan, så det var egentligen då det kändes som störst för mig. Fast så klart var det speciellt att få åka och hämta upp den också nu i veckan.

Jag behåller min hardtail (stel bak, dämpad fram) Specialized Fate som passar perfekt för den typen av cykling som jag kör allra mest, nämligen grusväg. Men jag kompletterar min cykelpark med en heldämpad ”stigcykel”, modellen den här gången är en Specialized Rhyme, i knallig grön-turkos. Jag ska försöka bli bättre på det här med stig och drömmer även om att klara av att cykla mer på fjället. Men jag behöver träna mycket mera teknik för att det ska vara kul att ge sig ut på en sådan strapats. Just nu får jag väl avvakta med det ett tag tills hälsenan känns lite bättre, men nu är i varje fall cykeln på plats.

I måndags var jag ute på den gamla hojen. En grusvägsrunda på drygt tre mil blev det och jag slås varje gång av hur härligt det är att cykla. Helt ensam där ute, bara skogen runtomkring. Friskt, fullt av syre i luften och sol. Det är ju nästan så att en blir religiös på en sådan tur.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.