LAT LÖRDAG


Jag vaknade i morse strax före åtta, utvilad och pigg. Låg en stund och slösurfade innan jag hörde små fötter tassa utanför dörren. Kiddosarna var vakna. Lite bus i sängen och sedan upp. Pappa/moffa var uppe och hade satt på kaffet. En mjukstart med en kopp i soffan på terrassen medan de små körde en hockeymatch. Sedan frukost. En salig blandning av chiapudding i olika utföranden, på kokosmjölk och grädde, med lakritssmak och med vanilj/kanel. Mannagrynsgröt med hallonsylt fanns också och te, kaffe, mjölk, juice, omelett och mackor. 

Så otroligt fin dag! Kallt och klart med kärv snö i pulkabacken

Termometern visade friska -17 grader före frukost. Därefter hade den krupit upp till 15. Vi klädde på oss och gick ut. Moffan och L skulle snickra, vi andra letade fram pulka, tefat och andra bra åkgrejor. Mot bästa backen bredvid huset och en timmes åka innan det var dags att gå in, parkera rumpan i soffan och ta en kopp elvakaffe. Vinterstudion hade börjat! Den svenska längdpremiären från Bruksvallarna stod på programmet. Jag var nöjd över att ha klarat av årets pulkapremiär.

Tittut! Se upp i backen, tusen hål i nacken, nu kommer vi. Fullt ös på tefatet


Sedan åkte vi en snabbis till affären. L hade kläckt idéen att vi skulle tända en brasa och grilla korv till lunch. Jag som älskar miniäventyr var förstås på. De andra var möjligen en aning mindre intresserade i kylan så jag fick vara ute själv och tända upp och ”förgrilla” innan de andra kom. Vanlig grillkorv, baconlindad chorizo och baconlindad halloumi, smaskens! Med dressing förstås och senap och ketchup för den som gillar det.

Pappa tar en paus i byggnationerna av sin nya carport


Äventyr i vardagen behöver inte vara svårare än så. Nu har mörkret krupit sig på och snart vankas middag. Vi lever värsta bästa lata livet på landet!

Idag byggs det takstolar! L har tagit fram den varmaste arbetsoverallen som gick att hitta


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.