Cykelpendling är lätt! (eller?)


Jag och många med mig fastnar säkert ofta eller ibland i att bara se problem och svårigheter med saker vi har tänkt ta för oss. Generellt är jag bra på att vara lösningsfokuserad men eftersom jag har en inneboende liten latmask så kan jag gällande vissa saker ha väldigt lätt för att komma på undanflykter och ursäkter. Det kanske förvisso är just för att jag är så lösningsfokuserad, jag kommer på lösningar för att komma undan.

LÄS OCKSÅHur går det med vardagsmotionen?

Så om du precis som jag skulle vilja komma igång med cykelpendling eller göra det lite oftare så kommer här några tips från mig. Själv har jag ambitionen att cykla en gång i veckan. Jag har 12,5 kilometer enkel väg men det händer att jag tar en extravända hem så att jag på dagstotalen landar in på ungefär 30 kilometer. Det är bra vardagsmotion det!

3 undanflykter & lösningar

  1. ”Det är så besvärligt för en måste släpa med sig så mycket packning!” Nja, så mycket packning måste en faktiskt inte ha. Jag har alltid en kavaj och ett par lackloafers stående på kontoret. Allt jag behöver i klädväg är ett par byxor, en t-shirt eller blus samt underkläder. Jag kommer ändå att se respektabel ut. En liten HANDduk räcker bra för att torka kroppen och eftersom jag inte tok-kör till jobbet så tvättar jag varken håret eller ansiktet, det räcker gott med att skölja av kroppen. Duschgele och en deo är allt jag tar med eftersom jag sällan sysslar med makeup numera. Sedan är det plånbok och matlådor. That´s it! Jag packar i Haglöfs Corker medium, som även rymmer min dator om jag skulle behöva ha med den.
  2. ”Jag är ingen morgonträningsmänniska!” Nä, det är jag faktiskt inte men oftast när jag cyklar till jobbet så ger jag mig lite mera tid hemma. Jag har klockan på samma tid som annars, 05:50, men i stället för att åka direkt till jobbet och äta frukost och varva upp där, så sitter jag ner hemma och gör det. Ibland jobbar jag en stund också med mail och fakturahantering. Sedan cyklar jag när jag är igång. 
  3. ”Vädret är så oberäknerligt!” Jo, tell me all about it! Kallt, varmt, regnigt och blåsigt, det är inte kul men det är görbart. Och faktiskt så är det värre när en tittar ut en när en faktiskt är i det, bara en tänkt till vid klädvalet. Jag tar lite varmare kläder på morgonen och tänker lager på lager så att jag kan ta av mig på eftermiddagen och det blivit varmt och fint.

Såhär kan det se ut när jag kommer till kontoret. Cykeln klämmer jag in bakom skrivbordet och ibland tar jag en kaffe innan jag går ner till (den sunkiga) källaren och duschar. Just här har jag tagit av mig jackan. Det var en lite kallare morgon med rätt mycket vind så jag hade en extra väst under 
Inte speciellt många minuter senare har jag kommit upp och är nyduschad. De fuktiga cykelkläderna händer jag upp på kontoret lite här och var. På mig har jag relativt tunna kläder eftersom de tar liten plats i ryggsäcken
På kontoret har jag som sagt alltid ett par snygga skor stående (och en kavaj). Det spar plats i packningen men är bra att ha även andra dagar om jag åkt in i lite mer casual klädsel och så visar det sig att jag måste i väg på ett akutmöte och behöver se proffsig ut

Ett svar till “Cykelpendling är lätt! (eller?)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.