Cykelns dag 28 maj


I dag är det tydligen cykelns dag och dagen före mors dag. Jag har förvisso inte cyklat men tänker att jag ändå kan kompensera för det dagen till ära med en cyklig lista. Fler finns hos Anna och Helena. Kopiera gärna och gör din egen vettja.

Vilken typ av cyklist är du?

Jag är en riktig njutarcyklist! En sådan som cyklar gärna, cyklar länge och om tiden finnes även ofta, men mjölksyra och blodsmak blir det mer på tävling än på träning.

Hur länge har du cyklat?

Jag köpte mtb 2011 och räser 2012 men om jag ska vara ärlig tycker jag fortfarande att jag i allra högsta grad är nybörjare. Jag följer inte stilregler för cyklister och jag har aldrig tränat på att cykla i klunga, vilket på tävling blir halvknepigt för jag förstår inga sådana där cykliga tecken.

Hur mycket cyklar du per vecka?

Två till fyra gånger i veckan under barmarkssäsongen. Ibland lite mer och ibland mindre. Det beror helt på vad jag känner för.

Vilket är ditt ”feel good”-pass?

Alla mina pass! Jag använder väldigt ofta den hashtaggen (#feelgood) på instagram efter mina pass. Eftersom jag är en riktig njutare och solskenscyklist så är det svårt att inte känna just feelgood efter en runda.

Vad måste du ha med dig på ett pass?

Mobiltelefon. Jag önskar att jag lite proffsigt skulle rada upp pump, slang och diverse verktyg här, men tyvärr… Sådan är inte jag.

Varför cyklar du?

För att jag mår så otroligt bra av det. För att jag varvar ner i skallen samtidigt som jag får varva upp i puls. Cyklingen ger mig en balans helt enkelt, den där feelgood-känslan som jag vill ha.

Har du någonsin ljugit för att få cykla?

Nej det tror jag inte.

Hur ofta köper du nya cykelsaker?

Inte jätteofta. Min sambo köper de cykliga sakerna så det är mest kläder jag fokuserar på. Jag har lagt en order på en cykeljacka från craft nu i veckan faktiskt. Det är den där featherlight som många skrivit så mycket bra om. Nu håller jag tummarna för att den sitter som en smäck.

Var/hur handlar du din cykelutrustning?

Cykelutrustning och cyklar köper vi hos ”vår” cykelhandlare Ola men kläder blir oftast på nätet eller ett spontanköp i någon affär. Jag tycker tyvärr att utbudet för tjejer kan vara lite sisådär i butik även om det blivit något bättre.

Dygnets bästa cykeltid?

Jag gillar att cykla på förmiddagen en stund efter frukost.

Hur ofta tävlar du?

Ett par gånger om året.

Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du är trött?

När jag springer har det alltid varit något så enkelt som ”trampa på, trampa på, trampa på” och det passar ju perfekt även för cykel.

Cyklar du helst i grupp eller ensam?

Jag cyklar gärna i grupp då och då, med sambon eller varför inte med bästa V, men eftersom min motion är mitt andningshål i tillvaron så behöver jag också mycket tid på sadeln för mig själv. Så om jag måste välja så cyklar jag helst ensam. Jag vill andas och smälta dagens intryck i lugn och ro.

Hur återställer du dig efter ett cykelpass?

Kaffe och något fika eller mat. Lite rörlighet eller stretch i solen ute på altanen.

Vilket lopp drömmer du om att få cykla?

Svårt fråga. Jag har inget drömlopp så och känner mig ruskigt ur form i år på grund av vårens luftrörsproblem, så jag måste få träna lite och återkomma till den här frågan när jag är på hugget igen.


2 svar till “Cykelns dag 28 maj”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.