Även jag ska vända blad!


Det känns som att det gått som en trend bland de bloggar jag läser, det här med att vända blad och anta nya utmaningar. Sara berättade i början på den här månaden om att hon hittat ett nytt drömmigt jobb och Jessica skrev också om sitt nya. Ungefär samtidigt fick jag en förfrågan.

Och sedan, för bra precis en vecka, förra måndagen alltså, blev det klart och officiellt att jag tackat ja till nya utmaningar. Från och med den 1 september börjar jag en tjänst som HR- och kommunikationschef i samma koncern där jag sedan snart två år jobbat som kommunikationssamordnare. Nu får jag således ansvaret för både kommunikationsfunktionen och HR, och är på det viset tillbaka på samma bana som jag en gång kom in i den här branschen 2009.

För att förklara HR kort så är det alltså en förkortning för Human Resources och innefattar det som
också kallas personalfrågor, det vill säga alla frågor som handlar om relationen mellan arbetsgivare och medarbetare. Titeln HR-chef betyder samma som Personalchef. Jag har en examen från Personalvetarprogrammet på Mittuniversitetet, så HR är egentligen mitt huvudområde som jag sedan byggt på med kurser inom kommunikation.

Tiden går fort. Det känns nästan som att det var igår jag kastade mig in i en ny tjänst och nu gör jag det alltså igen, vilket är både spännande och skrämmande. Nu ska jag introduceras i två veckor och hänga med Åsa, vår klippa och nuvarande HR-chef, innan det är dags för mig att tillsammans med gänget ta över detta och fortsätta utveckla HR- och kommunikationsarbetet hos oss. Så himla skojsigt!

Dags att blicka framåt – mot nya utmaningar och skojsigheter!

3 svar till “Även jag ska vända blad!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.