Första cyklingen efter Vasan


Jag håller på och klurar på någon sorts racerapport från Cykelvasan men den tycks dra ut på tiden. För dig som eventuellt inte redan vet det så gick det hur som helst kanonbra utifrån mina förutsättningar. Efter loppet har jag vilat helt från cykling, inte så mycket för kroppens skull utan faktiskt mest för knoppen!

Men så i söndags, 9 dygn efter racet, så kändes det som att jag var redo igen. Faktum är att jag till och med hade längtat lite efter att trampa och det är ett bra tecken. För kroppen som sagt den har varit superfräsch hela tiden, både under och efter loppet. Jag kan inte påminna mig om att jag egentligen hade ont någonstans. Men att vila efter utmaningar tycker jag är en viktigt del i att hitta sug och motivation framåt – så jag valde att följa min plan och låta bli cykel ett tag.

Sommaren övergick på ett litet kick till någon form att för-höst så det var till att ”pälsa på sig lite” mot vad jag varit van från tidigare. Min favorithjälm blev dessutom kvar vid målet i Mora så jag fick rota fram en gammal goding – hon som spar hon har! Upp på sadeln och ut i duggregnet. En podd i öronen (senaste avsnittet av Träningspodden med Jessica och Lofsan) och sedan bar det av mot Hornsjön. Inte så spännande egentligen utan jag gjorde det lätt för mig och trampade i en halvtimme för att sedan vända hemåt samma väg. Ibland behöver det inte vara krångligare än så. Frisk luft, motion och sedan hem.

Nu längtar jag ny säsong och ny cykel, för ja, jag ska byta ut min älskade grusvägsräser. Jag är så spänd på detta och förhoppningsvis ska det inte dröja alltför många veckor innan det blir verklighet. Hurra, hurra, hurra! Det innebär att det snart finns en superfin Specialized Fate Comp Carbon 29´ 2015 i storlek S till salu om du är sugen.

Men hallå det blev tydligen lite höst sådär helt appropå! Jag har plockat fram en varmare jacka och mina långa BIBS

2 svar till “Första cyklingen efter Vasan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.