Min avkopplande helg


God morgon måndag! Nu står en helt ny vecka för dörren, som för min del kommer att innebära en hel del skojsigt på jobbfronten. Jag känner mig laddad, mycket tack vare helgens energiboost. 

Min sambo och jag åkte ner till mamma och pappa i Brånan redan i fredags kväll. Planen var att L och pappa skulle bygga på garaget och jag skulle vila. På lördagen gjorde jag inte så många knop alls, en poddwalk på förmiddagen och sedan tog mamma och jag en tur till outletten i Åsarna där jag fyndade ett par trallskor till L, som jag tittat ut på nätet tidigare men inte visste fanns där till kanonpris. och en vända till affären för att handla till middagen. Sedan blev det tidig säng för mig, vilket var välbehövligt. Förra veckan blev det en del sena kvällar i och med att vi var i Dalarna och höll informationsmöten.

Så blev det söndag och pappa och L ville ha hjälp ute på bygget. Jag gick ner i källaren för att leta fram något att ha på mig, eftersom jag inte packat med mig några lämpliga arbetskläder. Jag hittade pappas mössa, Fredriks gamla jobbjacka och vad jag tror är mina egna snickarbyxor?! Till det tog jag mammas gamla gummistövlar från 80-talet och ett par trasiga skinnhandskar – jag blev så snygg!

Sedan drog vi ut och fick vara ”murardräng”. Ifall du undrar vad en sådan gör så är det i princip allt som är tungt. Som att bära vattenhinkar och säckar med murbruk, skotta sand, blanda bruk, köra skottkärra och lyfta stenar. Den där murarn, han mest bara murar han. Alltså jag skojar lite nu. Jag gjorde förvisso alla de där sakerna men mellan varven gjorde jag inte så mycket mer alls än att dricka kaffe och fota. Pappa och L däremot jobbade på hela tiden, så det var inte det minsta synd om mig. Kanonfint väder var det dessutom.

Mamma stöttade fint med bubbelvatten, elvakaffe och lunch. Det var inomhusarbete så hon fastnade inte på bild.

Så fint höstväder. Kallt men soligt. Det var minusgrader under natten och frost ute när vi gick ut alldeles efter frukost. Sedan värmde solen fint 

Pappa visar mig hur man blandar murbruk. Sedan fick jag skotta sand

L jobbade mest under marknivån

Fikapaus är viktigt!

Pappa murade och jag assisterade efter bästa förmåga

Japp, jag var såå snygg! Det är alltså jag som är ”gubben” längst till vänster i bild med en murarhink i näven

3 svar till “Min avkopplande helg”

  1. Vilken härlig helg med samarbete o bra väder i komb.
    Du skrev att du hade din mammas gummistövlar från 80-talet . Jag är 70/80-talsnostalgiker och måste därför fråga vad det är för några samt färg (seglarstövlar eller långa skaft ) ?

    Mvh Malin Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.