Throwback


Tänk att det redan har gått två veckor sedan midsommar! Två veckor sedan vi cyklade till min barndoms hemby Brånan för att vara med familjen i stugan och fira F:s födelsedag. Systeryster bjöd in till sillunch, härligt häng och middag. Väderleksprognosen var dyster men så sprack det trots allt upp och vi fick mer sol än regn och betydligt varmare än jag hade vågat hoppats på. Som vanligt åts det massor och mellan måltiderna aktiverade vi oss med trekamp där alla kunde vara med – små, stora och sådana med trasig hälsena! Den första grenen var pilkastning, och den behöver kanske ingen närmare förklaring?! Sedan skulle vi gå/springa/ta oss fram med en matsked i munnen med en potatis på. Vi skulle avverka en runda på tid, snabbast utan att tappa potatisen vann förstås. Jag önskar att jag hade filmat detta för alla tävlingsdeltagare hade sin egen, unika och mycket roliga teknik för att ta sig fram. Fredrik med ”Otto” på foten tog verkligen priset i märkligast teknik men lyckades trots det komma tvåa i grenen. Kampen avslutades med att vi med förbundna ögon skulle ta oss fram till en markering på gräset, släppa ner ett klot när vi trodde att vi var på rätt ställe och den som lyckades släppa klotet närmast markeringen vann. Den sista grenen var jag grym på för ett par veckor sedan när vi gjorde den med jobbet, nu hade jag tydligen tappat stinget och kom överlägset sist, men det var kul åndå!

Födelsedagsbarnet Fredrik och ”Otto” (stödstöveln för en trasig hälsena) sköter grillen
Lunch-time!
Pappa/moffa Ingvar och N sparkar boll i bästa fotbollsskorna…
Dukat för middag inne i stugan
Mera grill! L får assistera när det är dags för middag
Ingen midsommar utan jordgubbstårta med grädde! Just den här har en botten med vitchoklad i smeten

3 svar till “Throwback”

  1. Många skratt ja, särskilt åt Fredrik och Ottos framfart med potatisen. Det var bland det roligaste jag sett. Synd att vi inte fick med det på film 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.