Blekfis-bikini-yoga


Det här med ledighet är ju härligt på många sätt men min kropp diggar inte riktigt det. Det blir förvisso mer tid över till träning och jag rör på mig nästan varje dag, vilket jag inte alls får till annars, men en halvtimmes jogg kan aldrig kompensera för 23,5 timmar av inaktivitet! Ledighet betyder i mitt fall mer timmar till nattsömn, upp emot tio timmar i sängen varje natt, mer timmar i soffan till kriminalserier, mer timmar till att sitta och läsa bok och mer tid att slösurfa… Ja, jag tror att ni fattar. Jag får inte till några 10 000 steg om dagen precis, ni vet den där rekommenderade miniminivån som en ska upp till för att upprätthålla en god hälsa. Och det känns tydligt i min kropp att det inte är bra. Jag vaknar varje morgon med ont i bröstryggen och värre blir det för varje dag. Hur än jag vrider och vänder mig i sängen så gör det ont att ligga. Samma visa varje sommar trots att jag aldrig är långledig.
Idag tog jag mig i kragen och gav min kropp en timmes ”blekfis-bikini-yoga”, ett gäng rörlighetssekvenser helt enkelt, ute på vår altan. Tänk att jag blir lika fascinerad varje gång över hur smärtan sakta men säkert lättar – att jag aldrig lär mig! 

2 svar till “Blekfis-bikini-yoga”

  1. intressant infallsvinkel på det här med ledighet. Men jag tänker att vid ledighet kan man få in annan typ av aktivitet än man kanske annars inte gör. typ simning, cykling osv.

  2. Du har så rätt Frida, det är bara det att jag är en så väldigt av- och påmänniska. Jag älskar att slappa med en god bok, det är liksom höjden av avkoppling för mig. Jag kan läsa timmar i sträck, bara med paus för att gå och kissa och hämta kaffe (fniss). Barndomen sommarlov spenderade jag till stor del inomhus med näsan i en bok 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.