Mina 5 bästa hösttips!


Höstigt vackert i naturen – ut och njut!

För några år sedan skrev jag inlägget Lyckad nystart. Jag tycker att tipsen håller än så därför kommer här en repris på mina fem bästa tips för en bra höst utifrån perspektivet ”hälsa för både kropp och knopp”. Oavsett om du är en sådan som jag som älskar hösten, eller om du håller på att deppa ihop över att sommaren är slut, så kan du ha nytta av dessa för att göra det bästa av just din höst.

1. Börja med D-vitamintillskott nu när de ljusare timmarna blir färre. Kroppen behöver D-vitamin för att fungera. Utan det blir du trött och deppig. Hur kul låter det? Just det, inget vidare. Jag shoppade en burk D-vitamin från Holistics i torsdags, faktiskt efter att jag läst mitt eget gamla blogginlägg, så nu är jag igång med rutinen igen.

2. Skriv ner höstens önskelista. Vad vill eller önskar du av livet nu? Du får skriva ner exakt allt. Inget är förbjudet. Ta även med sådant som du inte tror kommer att kunna hända – för att drömma får, kan och bör en göra – och när du vågar skriva ner även dina allra hemligaste drömmar så kommer du snart att upptäcka att du uppnår fler och fler av dem. Självklart får en skriva ner materiella saker som en önskar sig också, det behöver inte bara handla om ”livsdrömmar”.

3. Investera i ett par gummistövlar och ett regnställ. Det behöver inte vara av dyraste sort, men dåligt väder ska inte få hindra dig den här hösten. Det finns så mycket att göra ute under den fina årstiden, som att plocka bär, svamp, vara på jakt, strosa runt i din närmiljö, fjällvandra, fiska eller vad du nu gillar. Det är bara fantasin som sätter gränser.

4. Var utomhus så mycket som möjligt. Det är lätt hänt att en blir lite ruggig, trött och frusen när hösten kommer krypande och så blir en plötsligt sittande i soffan direkt efter middagen. Men stopp och belägg, rota fram de mysiga halsdukarna, en mössa och stickade vantar till dig själv och barnen, om du nu har sådana (barn alltså), åsså går ni ut. Det behöver inte vara så avancerat. Var ute på gården eller ta en promenad eller cykeltur. Andas in friskluft och koppla av. ”Dum-burken” behöver du inte stirra på varje dag. Du gör dig själv en tjänst om du hoppar över den en eller ett par dagar i veckan. Både kropp och knopp kommer att bli piggare av den friska luften och rörelsen.

5. Våga prova något nytt! Det kan vara en ny träningsform, lära sig ett nytt språk, nya maträtter eller till och med att byta jobb. Utveckling är positivt och vare sig vi vill eller inte så utvecklas både samhället och vi själva. Våga styra din egen utveckling istället för att bara följa med. Vad är det värsta som kan hända? Att du inte gillar träningsformen eller maträtten – men du har ändå vunnit genom att våga prova! Nästa gång går det lättare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.