Vasaloppssöndag

Idag går Vasaloppet, det klassiska 9-milaloppet mellan Berga By i Sälen och målet i Mora. Starten gick för mer än 12 timmar sedan och fortfarande glider åkare in mot målet i detta nu – vilka hjältar! Jag satt uppkrupen i TV-soffan med en kaffekopp och följde elitledet inne i värmen hela förmiddagen. Jag har aldrig åkt loppet och inte förrän för något år sedan ens tänkt tanken. Så kom det sig att jag hängde på ett gäng från jobbet förra året och tog förstasträckan i Stafettvasan (fotot taget strax före start 2017), Sälen till Mångsbodarna. Jag fick verkligen blodad tand och var helt inställd på att åka i år också. Nu blev det emellertid inte så, främst för att vi fick ett gäng avhopp i laget. Sedan har jag faktiskt inte stått på ett par skidor sedan i december (!). Det har jag dock tänkt att ta tag i väldigt snart. En dag som denna blir jag riktigt taggad på skidåkning, fast vi åkte på den andra ledden hela eftermiddagen – utförs alltså – men till veckan ska jag ta tag i min längdskidåkning igen. Och en vacker dag, högst oklart när, så ska jag åka hela den 9 mil långa sträckan även på skidor. Jag har cyklat den två gånger, och så har jag sprungit delar av den då jag deltagit i sommarveckans Vasastafett många, många gånger.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *