På längdskidor igen

Så blev det sportlovsvecka i Sälen tillslut och jag har, efter drygt två månader utan att stå på längdskidor, äntligen kommit ut! Två gånger hittills denna vecka faktiskt. Först åkte jag och båda kiddosarna (mina syskonbarn) i måndags eftermiddag när jag hade jobbat klart, och så igår då jag tog helt lovledigt så stack V och jag ut på förmiddagen medan N stannade hemma i soffan med sin mamma och pappa. Vi har ett superfint spår en bit här ovanför stugan och det blir dörr till dörr lite drygt 5 kilometers skidåkning i snöulliga spår. Det är magiskt vackert och förhållandevis lättåkt för både stora och små. Några backar här och där, javisst, men inget som inte en 6-åring och en 9-åring kan klara av. Helt perfekt för oss! Visst det blir ju inte direkt någon träning för mig, därav att jag åker i dunjacka och skalbyxor, men att motionera och röra på kroppen sitter sällan fel. Bra för mig också med en lugn start nu när jag inte har åkt längdskidor på länge, dessutom sitter min sega hosta kvar så jag ska nog egentligen inte röra mig på någon högre intensitet än såhär ändå just nu.

Appropå längdskidor förresten. I helgen går de smått historiska världscuploppen i Holmenkollen av stapeln. Om jag inte helt har kollat fel så är det herrarnas femmil i masstart i morgon och på söndag kör damerna tremilen. Vi åker hem från Sälen någon gång i morgon, lite beroende på vädret, så herrloppet lär jag väl inte se men på söndag räknar jag med att sitta i soffan hemma i Södergård och mysa framför TV:n och Vinterstudion. Säsongen går sakta men säkert mot sitt slut, vilket i och för sig är lite svårt att ta in just nu med tanke på de rikliga snömängder vi har, men ändå.

Tänker du förresten åka längdskidor i helgen? Jag är sugen på att åka ett par varv på spåret hemma i Brunflo. Efter damernas tremil är säkert inspirationen på topp, så jag håller tummarna för fint väder då för jag är sugen på ”vår-åkning” i solglasögon. Prognosen ser inte alldeles tokig ut, -2 och småsoligt.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *