Förra veckans

Välkommen måndag! Jag har haft en lugn och skön helg, med tid både utomhus och inne i TV-soffan samt umgåtts med familjen, så nu är jag laddad för en ny vecka som bland annat ser ut att innehålla ett par dagar uppe i Umeå. Jag spanade nyss in väderleksrapporten också, och det ser lovande ut på hemmaplan med en del sol och en temperatur runt nollan. Men innan jag riktar fullt fokus framåt mot det så tar jag mig som vanligt en liten återblick på förra veckan!

Förra veckans väder

Det började med snöfall och ett par decimeter till av det där vita som vi redan fått så mycket av i vinter, mer än på många, många år. Tar det liksom aldrig slut där uppe? Sedan blev det gnistrande kallt och strålande sol i flera dagar. Under -20 på nätterna och runt -10 som varmast på dagtid, solen värmer ändå rätt bra nu, på så sätt märks det att våren är på intåg. Jag hade inte riktigt tid att njuta av det fina vädret förrän på fredagen, men då njöt jag å andra sidan rejält på min lunchcykling.

Förra veckans bästa

Det måste nog ändå vara att det här med graviditeten är ute nu. Det känns som om en sten fallit från mina axlar. Det har varit rätt så påfrestande att gå runt och försöka dölja den växande magen (och kanske framförallt brösten som redan har blivit ett par storlekar större…), ett mer eller mindre konstant illamående med X antal kräkningar i papperskorgen på kontoret och en betydande trötthet. Jag är sämst på hemlisar så det är skönt att vi är förbi det nu. Och ja, såklart hade vi kunnat berätta tidigare, jag återkommer en annan gång till varför det blidde först nu.

Förra veckans motion

Äntligen känns det som om jag är helt återhämtad från influensan! Visst, det kommer lite hosta här och var, men energinivån och allt annat är tillbaka. Nu kan jag i princip motionera som jag vill utan att behöva fundera på om jag är tillräckligt frisk eller inte. Under veckan fick jag ihop ett hemmastyrkepass, 4-5 promenader, lunchcykling och sist men inte minst längdskidåkning både lördag och söndag. Det innebär att jag tidsmässigt nästan är tillbaka på min vanliga motionsnivå, däremot räknade jag inte in promenader i tiden innan jag blev gravid, men det gör jag nu. Det viktiga är att jag håller mig i rörelse, det är inte noga med vad jag gör.

Förra veckans i lurarna

På ljudboksfronten var jag inne på Singö-serien (del 3: Sändebudet) av Gustafson och Kant, det är som vanligt alltså svenska deckare som står högst på lyssningslistan. När det gäller poddar känns det som om veckans tema var ”manligt och kvinnligt”. Först var det Styrkebyråns bonusavsnitt med grabbarna Daniel och Philip från Styrkelabbet. Det är alltså två poddar om styrketräning, den ena drivs av två kvinnor och den andra av två män, och ny teamade de upp. Ett både roligt och tänkvärt avsnitt. Under helgens poddwalks hade jag Träningspodden i lurarna och avsnittet ”Karriärmammor”, där Lofsan och Jessica pratade igenom det näthat som Jessica fått utstå för att hon valde att åka till Sydkorea och jobba med OS och lämna familjen hemma, vilket även de flesta av hennes kollegor också gjorde men de fick inte alls möta samma kritik.

Förra veckans shopping

Nya kläder, i en storlek som passar! De senaste veckorna har jag i princip bara kunnat få ner brösten i sporttoppar, då de vanliga BH-arna gett mig 6 st bröst istället för 2… jag har liksom fått ett extra par såväl över, på sidan om och under den vanliga placeringen. Nu har jag investerat i nya och de sitter som en smäck. Frågan är dock hur länge? På byxfronten blev det också två par nya jeans för att komplettera mamma-paret jag köpte för snart två veckor sedan. Jag kan fortfarande ha mina vanliga jeans, de med låg midja, men att sitta ner i dem är riktigt obekvämt för då klämmer det ruggigt mycket mot magen nerifrån. Eftersom jag sitter väldigt mycket, på kontor, på möten och i bil, så har det liksom inte varit särskilt trevligt. Nu känner jag mig nästan som vanligt igen när det finns alternativ i garderoben som faktiskt passar OCH är bekväma!

Förra veckans lyx

Lätt allt ”ute-käk” som jag inte alls är vad vid längre. Och med ute så menar jag inte utomhus den här gången utan på restaurang. För 5-6 år sedan gick min sambo och jag ut och åt minst en gång i veckan, men sedan har vi prioriterat annat och det hör inte alls till vanligheterna att jag varken fikar eller äter på stan numera. Men förra veckan var ett undantag, en riktigt stort och lyxigt sådant. Vad sägs om två dagar med ”coffice-jobb” på stan? En kollega och jag valde en annan arbetsmiljö i två dagar, från kontoret till cafeér. En av dagarna lyxade jag till det med en tidig hotellfrukost också i min ensamhet innan vi skulle ses för jobb, eftersom jag åkt in till stan redan före 7 för att hjälpa sambon med logistiken då han skulle lämna in sin bil på verkstad. Det var för övrigt samma dag som jag dessutom bloggfikade med Helena på kvällen. Sedan fick jag med nämnde sambo på en fredagsdejt, burgare på Grinder/Vezzo, och så sist men inte minst en lördagsbrunch med mina powersystrar, mamma och en kiddo.

(Visited 22 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Förra veckans – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *