Poddar jag lyssnar på

Det blir rätt mycket promenader just nu. Inga långa sådana, jag tycker egentligen att det är rätt trist att gå, men samtidigt är det skönt att bara komma ut en sväng och röra på sig i friska luften – särskilt nu i vårsolen! En kortis efter jobbet, eller som i helgen då jag både lördag och söndag stack ut en sväng direkt efter frukost. Jag knatar en 20-30 minuter bara och lyssnar oftast på podd då för att fördriva tiden, och det känns tydligt att kroppen gillar det. Höftböjen, som varit riktigt stram nu ett tag, börjar så sakta mjukas upp igen efter allt stillasittande och soffliggande när jag var sjuk, och trycket i ländryggen lättar.

Men vad har jag i lurarna då? Vid en scanning av min poddlista hittar jag en salig blandning av löpning, cykel, lifestyle, ledarskap, karriär, hästar (!) och styrketräning. Vad jag fastnat för går lite i olika perioder och det beror också lite på i vilket sammanhang jag lyssnar. När jag är ute och går till exempel så vill jag gärna ha något som har med träning att göra för att bli lite extra peppad. När jag kör bil, om jag till exempel är ute på en tjänsteresa, då lyssnar jag istället gärna på något inom ledarskap, organisationsutveckling eller karriär.

Nu var det promenader i vårsolen vi var inne på, så här kommer helt enkelt mina poddfavoriter (utan inbördes ordning) för just sådana! Alla poddarna i listan nedan finns där poddar brukar finnas, som man brukar säga. Jag lyssnar via appen Podcaster i min iPhone.

Mina topp 5 promenadpoddar!

 1. Ett jädra liv med Swica och Clarén
 2. Styrkebyrån
 3. Cykelpodd med Elna och Helena
 4. Träningspodden
 5. Ewerlöf & Månström

…och du! Har jag missat någon helt perfekt promenadpodd så tipsa gärna i en kommentar vettja.

(Visited 32 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Helena Enqvist 20 mars, 2018 at 13:29

  Tack Sara 🙂 Så glad att du gillar!
  jag brukar lyssna på husky podcast, förvisso lite längre men med massor av intressanta program. Prestera mera-podden lyssnar jag en del på, de är härligt nördiga och har korta program.

  Reply
 2. Sara Borg 20 mars, 2018 at 14:09

  Husky har jag hört något enstaka avsnitt för länge sedan, för att det var någon intressant gäst, så kanske ska ge den en ny chans! Prestera-mera-podden har jag hört talas om men aldrig testat, även denna ska genast läggas till. Tack för tipsen 🙂

  Reply
 3. Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr 20 mars, 2018 at 21:24

  Åhe, så glad att du gillar vår podd <3
  Jag lyssnar inte på så jättemånga poddar själv men lite Swica & Clarén blir det och så Husky som Helena tipsar om!

  Reply
  1. Sara Borg 21 mars, 2018 at 06:26

   ?

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *