Årets första vårcykling!

Vi har fortfarande massor av snö här, tro inget annat, men när temperaturen nu har legat på noll eller strax över (på dagtid) i snart en vecka så har vägarna tinat av oväntat snabbt. Faktum är att det idag går finfint att cykla eller springa på naken asfalt – så härligt och ett sant vårtecken! Det är något alldeles speciellt att höra dubbdäcken smattra mot den där asfalten igen efter en helt vinter. De smattrar ju mot is också men det låter inte riktigt lika. Att det sedan ska gå lite fram och tillbaka med klassiskt april-väder och allt det där, det hör liksom till. Har du också hållit igång med utomhuscykling hela vintern eller står du i startgroparna för att plocka fram hojen nu?

Igår fick jag i varje fall premiära som vårcyklist. Första asfaltscyklingen, första cyklingen på länge utan dunjacka och överdragsbyxor också, men tro inte att jag lät bli mina Kalle-Anka-fötter för det. Visst, jag vet att det ser jätteroligt ut när jag har stora vintercykelskor med ännu större skoskydd över, men hey, jag gillar faktiskt inte att frysa. Okej, jag erkänner eventuellt att jag nästan blev lite väl varm om fötterna, men bara nästan. Jag tänker ändå behålla vinterpjucksen ett tag till faktiskt. Mina allra tjockaste tumvantar kan jag nog ändå lämna hemma nästa gång (note to self).

Ska du cykla idag? Jag hade tänkt åka längdisar både lördag och söndag, det gäller ju att passa på innan spåren smälter bort i vårsolen tänker jag, men nu när vi lite spontant drog till Stockholm i helgen så blir det inget av med det. Jag får försöka hålla mig gående så mycket som möjligt i stället så att ryggen får sin välbehövliga rörelse ändå.

(Visited 31 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Bloggsvepet - Helena Enqvist

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *