Min påskhelg i bilder

Påsken 2018 är över, men vilken helg det blev! När hade vi senast ett sådant drömväder hela påsken? Vi hängde i gäng hela familjen hemma hos mamma i Brånan från torsdagskvällen och här kommer lite blandade bilder från dagarna!

Långfredag och vi var laddade för ”Åk en mil vinn en bil” uppe i Storhogna! Jag och systrarna var där strax efter 8 på morgonen för att hjälpa till i efteranmälan fram till klockan 11. Sedan svidade vi om och gjorde oss redo för att stå på startlinjen. Eftersom vi skulle åka med kiddosar var vi mer klädda för att gå på tur än åka ett längdlopp.

Nu är vi iväg! Nilas 6 år tar täten och vi andra tuffar på där bakom. Solen stekte på rätt bra nu och av morgonens -22 kändes inget längre. Jag fick ganska snart lätta på jackan – helt magiskt väder och kolla in vyerna i fjällen!

Såhär såg det ut på morgnarna. Vi dukade fram frukost i matrummet och satt länge och pratade om ditten och datten. Det var bara pappa som saknades, fast på sätt och vis var han med ändå. Titta till höger om Elin, i fönstret, så sitter han där.

På påskaftonen vankades ett nytt fjäll och nya skidor, nu skulle det åkas alpint! Emma, Lars och Vide drog iväg till Björnrike direkt efter frukost medan Elin och Nilas åkte med mig och L lite senare. Det kändes inte som om min rygg skulle uppskatta en heldag i backen men jag ville allt få testa mina nya skidor. De gick för övrigt mycket bra skulle det visa sig.

Kalla nätter och varma dagar! Elin och jag förmiddagsprommade och då var det först rätt så bitigt i kinderna. Sedan kunde man öppna upp jackan lite och här har vi slängt ner oss i en snödriva utanför huset.

Äta bör man annars dör man! Elin kom på den briljanta idén om att testa att göra pinnbröd, något jag inte ätit sedan jag gick i grundskolan. Tur att man kan googla recept nu för tiden, för annars vet jag inte hur vi skulle ha fått till det. När min eld hade övergått till mera glöd så grillade vi korv också, en perfekt lunch på påskdagen.

Det kan bli rätt så stimmigt när man är 9 personer samlade på liten yta, men det finns lugna stunder också. Emma hittade en bok i mammas bokhylla och började läsa.

Men som sagt, för det mesta är tempot rätt så högt. Kiddosarna hade ordnat med en påskpingisturnering. Det behövs varken ett riktigt pingisbord eller nät, ett matbord och några gamla VHS-kassetter (!) fungerar minst lika bra. Det blev en hel del tid runt det där bordet ute på terrassen i helgen alltså.

Så kom annandag påsk och det fina vädret höll i sig. Efter frukost och promenad med Elin roddade jag 11-kaffe med kanelbullar utomhus innan det var dags att packa ihop och bege sig hemåt. Vilken påsk-helg alltså!

(Visited 40 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Pingback: Träna med kiddos i gymmet – Sara Borg

  2. Pingback: Sol i fjällen (Påsk 2019) – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *