Förra veckans

God morgon! Jag hoppas att du har sovit gott? Själv sitter jag i vanlig ordning vid mitt köksbord och äter frukost och går igenom veckan som kommer. Jag ska ut och resa i jobbet ett par dagar och så har jag spanat in väderleksrapporten (som lovar plusgrader och även lite sol) så jag tänker också att nu ska jag banne mig ta tag i den här cyklingen som jag längtat så länge. Två till tre pass tycker jag låter rimligt sett till hur många dagar jag kommer att vara på hemmaplan. Men innan jag helt och fullt fokuserar framåt så kör vi en liten tillbakablick på vad som hände förra veckan, här kommer:

Förra veckans bästa

Mera familjehäng! Veckan började med annandag påsk och en ledig dag med familjen hemma hos mamma (se bilden ovan). Igår hängde vi igen fast hemma hos oss. Systeryster spontanbjöd in sig själv och resten av gänget från stan på lunch och lite fika. Det var ett himla bra initiativ. Jag promenerade ner på ICA och kompletteringshandlade lite för att kunna slänga ihop en snabb baconpasta, svårare än så behöver det inte vara en helt vanlig söndag i april.

Förra veckans tillfällighet (?)

Jag har alldeles nyligen börjat läsa Anja Forsnors blogg och kommenterade igår morse på det här inlägget om havrekakor och spontana besök. Idag är det ju rätt sällsynt att folk kommer över lite hur som helst utan när man ses i sociala sammanhang så har det oftast föregåtts av planering och kalenderbokningar, i varje fall är det så för mig. Samtidigt så tycker jag oftast att det spontana är det som blir bäst för då finns få förväntningar eller känsla av press, vilket var på ett ungefär vad jag skrev i min kommentar. Bara en liten stund efter det smsade syrran om att de tänkte dyka upp för en lunch, och då blev det precis sådär okomplicerat som jag gillar. Jag skrotade runt i underställ bara och så fick det vara bra med det.

Förra veckans motion

Det blidde längdskidor vid hela fyra tillfällen – hurra! Jag undrar dock hur spåren ser ut nu, för igår regnade det hela eftermiddagen. Kanske har jag åkt för sista gången denna säsong? Utöver det blev det ett par promenader på 30-40 minuter styck samt sist men inte minst ett cykelpass. Jag är så glad över det! More to come om den saken i ett eget inlägg, jag lovar.

Förra veckans läsning

Till vardags lyssnar jag mest på böcker eftersom det passar bäst in i mitt kringflackande liv med mycket tid i bil, men med påsk och en vecka utan tjänsteresor så passade jag på att läsa lite också. Egentligen älskar jag det och har alltid läst mycket. Det är få saker som slår att få krypa upp i soffan med en rykande kopp kaffe och en riktigt spännande bok! För underhållning och avkoppling ligger deckare högst upp på min topplista och just nu läser jag Strandsittaren av Anna Ihrén, men jag har även sträckläst Linda Hörnfeldts Yrke:Influencer i början på veckan.

Förra veckans mående

Gravidillamåendet har minskat igen och jag tror bara att jag kräktes vid något enstaka tillfälle – skönt! Förövrigt tycker jag att jag har mått rätt så bra. Jag sov konstigt under påskhelgen med en del knasiga drömmar och svårigheter att somna om efter de obligatoriska kisspauserna, men det gick till sig efter några dagar så jag tycker att jag har varit ganska pigg ändå i veckan. Inte för att det går att jämföra med energinivån jag har som ogravid, men det kan en kanske inte kräva heller?

Förra veckans cravings

…och nu snackar vi inte om mat. Hela jag skriker av tävlingssug. Bara för att jag inte ska tävla i sommar så är det precis var jag vill, längtar efter och önskar. Det var värst i början på veckan men har mattats av lite nu, så jag tror att jag kan lova att det är det sista jag tjatar om det nu. Iallafall på ett tag…

Förra veckans insikt

Det finns många människor som tränar. Sett till de sociala flöden jag följer skulle man kunna tro att 90 % av befolkningen är tränande människor. Men så är inte verkligheten. Tvärtom så tränar majoriteten sällan eller inte alls. Svensken rör dessutom på sig allt mindre i vardagen och den psykiska ohälsan ökar lavinartat. För mig personligen sitter de här två delarna ihop. När jag inte motionerar så mår jag inte bra psykiskt. När jag rör på mig, hur lite det än må vara, så mår jag genast så mycket bättre. Det blev väldigt tydligt när pappa dog i julas och sedan blev jag påmind om det igen när jag blev sjuk i influensan. Jag funderar mycket på hur jag kan påverka i smått och stort för att få fler att röra på sig, och då menar jag inte som i att man måste träna, för det tror jag inte att man behöver om man nu inte gillar det förstås. Ett rörligt och aktivt liv kan se ut på många sätt och det behöver inte nödvändigtvis innehålla träningskläder i lycra, MTB:s och Fischer-skidor, bara för att jag råkar gilla just detta.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *