Kalaskulan och jag hänger på gymmet

Jag är nu i vecka 22 och tycker att jag mår toppen! Då jämför jag med hur det var när jag kräktes varje dag och var dödstrött varje kväll. När jag inte orkade laga middag och knappt orkade köpa en kebabsallad heller för den delen. När jag inte tog mig upp efter att ha legat fem minuter på kökssoffan eftersom jag hade ”tappat kontakten” med vänsterbenet, så att det inte gick att stödja på det. Visst, jag har fått lite nya krämpor nu, men va faan det mesta funkar ändå!

Igår var kalaskulan och jag på gymmet. Det var faktiskt första gången på hela vintern som jag satte min fot där, annars sköter jag min styrketräning hemma. Dock tycker jag att det är lättare att få till något ”ordentligt” när jag är på gym. Hemma blir det att jag kör en 10-15 minuter och sedan tappar jag motivationen.

Med ordentligt menar jag nu inte alls att jag körde hårt igår. Jag satsar varken på att bygga muskler eller sätta några personliga styrkerekord. Tvärtom såg jag till att ligga en bra bit ifrån mitt max och ha fokus på att genomföra varje övning med bra teknik och muskelkontakt. Jag värmde upp med fem minuter på roddmaskinen (knepig vinkel det blev för knäna förresten, som måste peka utåt för att magen ska få plats) och sedan tränade jag igenom mer eller mindre hela kroppen. Allt som allt tog det fyrtiofem minuter.

Jag styrketränar för ryggens skull, i vanliga fall också men framförallt nu när jag är gravid. När magen växer sker en förskjutning av kroppens tyngdpunkt framåt och ryggmusklerna belastas mer, och för mig som redan har en kotförskjutning åt det hållet så känns det av extra mycket. Svanken ökar och det skapas en ökad kompression på de bakre delarna av ländryggen. Jag vill ge min rygg de bästa förutsättningarna för att klara av det, det är ju liksom ganska långt kvar till augusti.

(Visited 30 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Pia Widlund 10 april, 2018 at 11:55

  Skönt att kunna hålla igång lite!

  Reply
  1. Sara Borg 10 april, 2018 at 20:13

   Mycket skönt! Gör gott för både ryggen och humöret ?

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *