Tips för aktiva lediga dagar!

Helgen står för dörren igen, hur härligt ska inte det bli så säg?! Jag vet inte om vi kan hoppas på riktigt lika fint väder som den förra, men det spelar inte så stor roll. Ledighet är ju liksom alltid ledighet. Dessutom fyller min mamma år idag, så grattis mamma!

Men alltså jag dör av skratt! När jag skulle ta bilderna till det här inlägget i söndags så hade jag en idé i huvudet om hur jag ville att det skulle se ut. Förmodligen har jag någon gång sett något på instagram eller i en blogg som jag inspirerats av, och så ville jag göra min grej av det. Jag tänkte att det liksom skulle passa bra med lite graciöst eller ninja-likt i det där tighta understället, men alltså, jag är ju varken särskilt graciös eller ninja-lik ens utan en kalaskula till mage. Hur tänkte jag att jag helt plötsligt skulle vara det nu? Och på en av bilderna ser jag ut som en schimpans som försöker klia sig i huvudet och på låret samtidigt. Nåväl, ni får hålla tillgodo, bortse från mina extremt konstiga poser och fokusera på understället i stället, för det är mitt tips.

Dagens tips: Underställ från morgon till kväll!

Hela våren har jag levt efter den devisen nästan varje helg. Det är så mycket enklare att ta sig ut och röra på kroppen tycker jag när jag redan från start är klädd för det. Jag kallar det för min ”helg-kostym”.

Nu har kanske sista helgen då underställ faktiskt behövdes passerats (?), men mitt tips går lika bra att applicera på ett par schyssta träningstights (eller shorts) och en t-shirts. Det viktiga är att du klär dig för rörelse redan från morgonen, så att du slipper det jobbiga momentet med att behöva byta om bara för att ta en kort promenad efter en lång lördagsfrukost. Ombytet tar nästan längre tid än promenaden i sig och då tycker i allafall jag att det känns rätt så ovärt, och så hoppar jag över… Med rätt kläder från start blir aktiviteten av!

…och om det är något jag behöver just nu (och egentligen alltid) är rörelse! Läste du förresten om mina tjocka gravidfötter från förra veckan? Jag har faktiskt (peppar peppar…) klarat mig hela den här veckan, förmodligen tack vare att jag varit så mycket bättre på att pausa ofta och röra på mig. Jag har knatat ut bara några minuter på lunchen, jag har gått ner i källaren på vårt kontor och gått runt i där nere i korridorerna, jag har helt enkelt försöka ta tillvara på alla små möjligheter till att röra på mig även om det bara handlat om något liten minut här eller där – det funkar, allt är alltid bättre än inget!

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *