Sköna maj välkommen!

Så knäpp fast härlig vecka det här är! Igår var det måndag och fredag på samma gång och idag liksom lördag fast söndag. Jag sitter vid datorn och försöker stöka undan lite administrativt som jag skjutit länge på, såsom exempelvis min deklaration. Jag har ju en lägenhetsförsäljning från förra året som ska tas upp och jag har inte orkat plocka fram alla papper och greja med det, men nu rackarns är det gjort och det känns så skönt. Ungefär som en vårstädning. Inte för att jag någonsin har vårstädat hemma så att jag vet hur det känns, men en mental vårstädning det vet jag hur det är i varje fall.

Innan det var jag ute på en gåggingtur. Det var segt att komma utanför ytterdörren idag men väl där ute var det lika skönt som alltid! En ångrar liksom aldrig ett träningspass! Jag har ökat på med ”spring-avsnitten” nu så att rundan som tar 25-30 minuter totalt har några minuter promenad i början och på slutet, och tre superkorta promenadavsnitt ganska jämt fördelade, men i övrigt så är det långsam jogging som gäller. Då klarar jag mig helt utan de känningar jag får i ländryggen när jag promenerar hela tiden, vilket känns fantastiskt.

Men nu till det här med att det är maj! Jag börjar på riktigt längta efter varma och soliga kvällar, lövkrattning, lövsprickning och första gräsklippningen för året. Det är hög tid att plantera lite blommor i krukorna som jag brukar ha här utanför vår dörr. Jag är ingen stor trädgårdsmästare precis men jag brukar köpa lite vårlökar och så redan i april. I år var våren så sen så jag liksom bommade det då men bättre sent än aldrig, tänker jag, även om det får bli något annat än just lökar i år. Vi har fortfarande en hel del snöfläckar kvar ute på gården men i rabarberplantan ser jag att flera stycken röda ”knölar” kämpar och kommer att spricka upp och skjuta i höjd om bara någon vecka. Den första rabarberpajen för året, med stjälkar från min egen gård, känns alltid lite speciell.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *