Lidingöloppet MTB 2018 i bilder

Så var det äntligen dags, årets tävlingspremiär, i ett strålande solsken ute på Lidingö. Det kändes lite märkligt för min del att stå på sidan, att inte få nåla fast nummerlappen på sin egen tröja, men jag gjorde mitt bästa för att vara en bra ”stötte-apparat” (norska för serviceteam, tror jag) till L. Vi var där i god tid, vilket var tur, för det var mycket justeringar som skulle göras på cykeln. Men hallå, tänker ni rutinerade nu, sådant ska man absolut inte hålla på med alldeles innan ett lopp. Då kan jag bara säga 1) nä, men ni känner tydligen inte min sambo, han gör alltid det. Och för honom går det bra ändå. Själv skulle jag såklart aldrig… 2) han hade inte cyklat på denna hoj en enda gång innan (inte MTB överhuvudtaget i år…). Cykeln har stått i vårt kök sedan den kom hem, så det var dämparjusteringar och lite diverse som skulle ordnas…

Här kommer i allafall ett gäng mobilbilder från dagen:

Då var vi på plats! Jag fällde snabbt ut min campingstol, laddade med kaffe och givetvis lastade jag också ut min cykel för att enkelt (läs: utan att begränsas av foglossning) kunna transportera mig på tävlingsområdet

Nummerlapp på tävlingströjan och snart klart för start!

Då var startgrupp 3 i väg och L kommer här som tredje cyklist sett från vänster i bild

Dags för lunch! Starten har gått och jag cyklar in på tävlingsområdet igen, efter att ha varit ute och trampat en sväng. Jag köper en smaskig ekologisk burgare i en foodtruck

Efter lunch var det dags att cykla ut på banan igen för att kolla in tävlingen. Här är herrtäten på väg in mot varvning

Loppets vinnare Emil Lindgren

Trion i damtäten har passerat och här kommer starka Ingrid, min bloggkollega i She Rides, som slutade på en mycket fin 5:e plats. Läs hennes racerapport här om du inte redan gjort det!

Så kom han i mål! Han såg lite loj ut under loppet, inte riktigt sådär taggad som han brukar kunna vara, men jag hade koll på klockan och sträcktiderna så jag visste att…

…det skulle bli ett finfint pers för honom på Lidingöloppet MTB! Han har tidigare åkt ganska jämnt i ett par år, men putsade nu bästatiden med drygt 6 minuter

Efter dusch, chill och lite allmänt häng på tävlingsområdet åkte vi tillbaka till läggan och slappade lite mera innan vi gick ut i den fina vårkvällen, med ännu en hamburgare i sikte!

(Visited 25 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Helgplaner – Sara Borg

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *